Let op: Jeugdcultuurfonds ook in Veere en Vlissingen

In 2017 zijn het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds gefuseerd tot de Stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland. Deze stichting wil dat kinderen uit gezinnen waar weinig geld is lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen en kunnen sporten. De fondsen zijn voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar met een inkomen dat maximaal 120% van het sociaal minimum is (120% van de bijstandsnorm) én voor ouders voor wie een schuldsaneringtraject loopt.

Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen toch kunnen meedoen aan muziek-, dans-, toneel-, schilder- of tekenlessen. Dit fonds was tot halverwege 2017 wel beschikbaar in Middelburg maar niet in Veere en Vlissingen. In juni 2017 hebben ook Veere en Vlissingen zich aangesloten. Een verbetering voor kinderen van ouders met lage inkomens. In alledrie de Walcherse gemeenten zijn nu zowel het Jeugdsportfonds als het Jeugdcultuurfonds beschikbaar. Doe er je voordeel mee ! Hier vind je aanvraagformulieren. Je kunt de aanvraagformulieren inleveren bij of opsturen naar Orionis Walcheren.

Naast het Jeugdsport- en het Jeugdcultuurfonds kun je mogelijk ook een beroep doen op het Fonds Cultuur Sport Onderwijs.

www.jeugdcultuurfonds.nl

www.jeugdsportfonds.nl

 Ondertekening Convenant Jeugdcultuurfonds Vlissingen en Veere in 2017 door Wethouder Stroosnijder (Vliss) en Wethouder Maas (Veere)

Ondertekening Convenant Jeugdcultuurfonds Vlissingen en Veere in 2017 door Wethouder Stroosnijder en Wethouder Maas