Campagne Sire kinderarmoede

Een op de dertien kinderen in Nederland groeit op in armoede.  Een campagne van Sire die vandaag van start gaat wil  bevorderen dat we het daarover hebben en er iets aan doen. Voor meer dan 251.000 kinderen in ons land is het niet vanzelfsprekend om te kunnen sporten, of een verjaardagsfeestje te geven. Kinderen in armoede lopen het risico sociaal buitengesloten te worden. Zo schamen ze zich voor hun thuissituatie, waardoor ze minder vaak vriendjes uitnodigen om te spelen. Ze kunnen vaak ook niet dezelfde dingen doen. Omdat er geen geld voor contributie is, of voor een verjaardagscadeautje. Hier moeten we iets aan doen. We moeten het er in ieder geval samen over hebben.

Lees meer..

Minister SZW: ruimhartige uitvoering TONK​

Brief minister SZW aan gemeenten: aandacht voor financiën ruimhartige uitvoering TONK​

Gemeenten hoeven zich geen zorgen te maken over de financiën en verantwoording voor de uitvoering van TONK op basis van de doelstelling van de regeling. Dat schrijft minister Koolmees (SZW) in een brief aan alle wethouders van Nederlandse gemeenten. Het financiële plaatje is nog aan te passen als de uitvoeringspraktijk van TONK daar aanleiding voor geeft.

Divosa krijgt veel vragen van gemeenten die zich voorbereiden op de uitvoering van TONK, vooral over de toereikendheid van het budget. Divosa is dan ook blij met de toezeggingen van Koolmees, maar blijft wel aandacht vragen voor de financiële risico’s die gemeenten desondanks op zich af zien komen.

Lees verder op divosa.nl

Woon je in Middelburg, Veere of Vlissingen; TONK vraag je aan bij Orionis Walcheren.

Let op: TONK is er niet  -zoals de TOZO- alleen voor ondernemers maar ook voor mensen in loondienst. Vragen ? Neemt contact met ons op.

Woongoed verkoopt sociale huurwoningen binnenstad Middelburg

‘Straks wonen er alleen nog rijke mensen in centrum Middelburg’
Zeker 24 sociale huurwoningen in de binnenstad van Middelburg worden verkocht aan een particuliere belegger. Woongoed vindt ze niet duurzaam genoeg. De Sociale Cliëntenraad reageert bezorgd.

Volgens Woongoed verandert er niets voor de huidige huurders van de woningen die ‘in de markt worden gezet’. ,,Als een huurder verhuist, mag de nieuwe verhuurder de huurprijs aanpassen. Maar dat doen wij als woningcorporatie evengoed.”

De Sociale Cliëntenraad legt het anders uit. ,,Zodra de huidige huurders verhuizen, schiet de huur voor nieuwe bewoners omhoog”, ,,Dat betekent dat deze woningen niet meer bereikbaar zijn voor mensen met een lager inkomen. Op den duur houd je weinig sociale huurwoningen in de binnenstad over.

Bovendien, stelt de SCW, zijn de voorwaarden onder een particuliere verhuurder vaak veel minder gunstig voor huurders. ,,Een particuliere verhuurder heeft niet zoveel regels waar die zich aan moet houden als een woningcorporatie als Woongoed. Huurders zijn ongerust. Ze betalen al jaren netjes hun huur en krijgen dan ineens zo’n brief. Ze weten totaal niet waar ze aan toe zijn.

Lees meer...

 

Bron PZC / Wendy Wagenmakers

De SCW waardeert de aandacht voor het onderwerp !

Lees hier het advies van de SCW aan gemeente Middelburg

Bijlage bij advies SCW (1)

Bijlage bij advies SCW (2)