Sabewa houdt rekening met de situatie. Heb je vragen ? Neem contact op met Sabewa 088 9995 800 of maak gebruik van ons telefonische spreekuur via 06 33612469.

 

Wanneer mensen automatische incasso hebben aanstaan, hebben zij 2 keuzes:
1.       Ze storneren* het bedrag op moment dat de automatische incasso wordt gedaan. * dat betekent: terugdraaien van een automatische incasso.
2.       Ze beginnen met de automatische incasso. Wanneer zij dan later dit jaar kwijtschelding aanvragen en dit ook (gedeeltelijk) ontvangen, dan krijgen zij het geld terug. Als zij geen kwijtschelding ontvangen, hebben zij alvast betaald en hoeven zij niet in korte tijd alsnog het hele bedrag te betalen.
 
Sabewa raadt aan om, zo mogelijk, zoveel mogelijk te kiezen voor optie 2. De betalingen zijn dan verspreid waardoor mensen niet in een paar maanden een groot bedrag hoeven te betalen. Wanneer mensen wel kwijtschelding krijgen, ontvangen zij het betaalde gewoon terug !
 
Degene die geen automatische incasso hebben aanstaan maar gewoon in twee termijnen betalen, hebben de volgende opties:
1.       Ze kunnen een betalingsregeling aanvragen en alvast gaan betalen (zie voor de voordelen hiervan punt 2 bij automatische incasso - zie boven). Een betalingsregeling kan aangevraagd worden via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
2.       Ze mogen ook wachten met betalen. Sabewa begrijpt het als dit voor hen niet mogelijk is op dit moment. Sabewa zal rekening houden met de vertraging en gaan dit meenemen in het invorderingsproces!
 
Sabewa Zeeland gaat tot 1 juli 2020 sowieso niet invorderen. Als er wat betalingsruimte is, is het wel handig dat er alvast een betalingsregeling wordt afgesproken zodat niet alles op het einde van het jaar nog betaald moet worden, mocht er geen kwijtschelding gegeven worden.