De Vlissingse gemeenteraad bestaat uit 13 partijen en 27 raadsleden. Van deze raadsleden is 17 man en 10 vrouw. Daarnaast is het overgrote deel van de raadsleden 40 jaar of ouder. Onze Vlissingse gemeenteraad is traditioneel gevormd (zoals de meeste raden in Nederland). Zij willen hier verandering in en zoeken een variëteit aan inwoners van de gemeente Vlissingen, om deel te nemen aan de gemeenteraad.

  • Denk jij erover om politiek actief te worden, maar weet je nog niet precies welke mogelijkheden hiervoor zijn;
  • Wil je meer invloed uitoefenen op de lokale besluitvorming;
  • Wil je uitzoeken welke (lokale) partij het beste bij je past;

Geef je dan op voor de cursus Politiek Actief! De data zijn 9-16–23–30 maart 2021 (aanvang 19.30 uur). Het wordt waarschijnlijk een digitale TEAMS bijeenkomst!

Wat ga je leren?

In 4 bijeenkomsten word je wegwijs gemaakt in de gemeentepolitiek met aansprekende Vlissingse voorbeelden.

Ook krijg je een debattraining, zijn er (digitale) ontmoetingen met raadsleden en als het fysiek weer mag, ben je VIP-gast tijdens een raadsvergadering.

Naar wie is Vlissingen op zoek ?

Verschillende groepen inwoners (zoals jongeren, vrouwen, mensen met een beperking, praktisch opgeleiden en inwoners met een niet-westerse achtergrond) zijn vaak ondervertegenwoordigd in gemeenteraden. Maar vooral nieuwsgierige politiek geïnteresseerde Vlissingers.

Voel je je aangesproken?

Geef je voor 1 maart 2021 dan op! Dit kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden, in samenwerking met Prodemos.