Op 20 en 27 september is er geen spreekuur op de woensdagmiddag

In oktober zijn onze spreekuren weer volgens schema.

‘Straks wonen er alleen nog rijke mensen in centrum Middelburg’
Zeker 24 sociale huurwoningen in de binnenstad van Middelburg worden verkocht aan een particuliere belegger. Woongoed vindt ze niet duurzaam genoeg. De Sociale Cliëntenraad reageert bezorgd.

Volgens Woongoed verandert er niets voor de huidige huurders van de woningen die ‘in de markt worden gezet’. ,,Als een huurder verhuist, mag de nieuwe verhuurder de huurprijs aanpassen. Maar dat doen wij als woningcorporatie evengoed.”

De Sociale Cliëntenraad legt het anders uit. ,,Zodra de huidige huurders verhuizen, schiet de huur voor nieuwe bewoners omhoog”, ,,Dat betekent dat deze woningen niet meer bereikbaar zijn voor mensen met een lager inkomen. Op den duur houd je weinig sociale huurwoningen in de binnenstad over.

Bovendien, stelt de SCW, zijn de voorwaarden onder een particuliere verhuurder vaak veel minder gunstig voor huurders. ,,Een particuliere verhuurder heeft niet zoveel regels waar die zich aan moet houden als een woningcorporatie als Woongoed. Huurders zijn ongerust. Ze betalen al jaren netjes hun huur en krijgen dan ineens zo’n brief. Ze weten totaal niet waar ze aan toe zijn.

Lees meer...

 

Bron PZC / Wendy Wagenmakers

De SCW waardeert de aandacht voor het onderwerp !

Lees hier het advies van de SCW aan gemeente Middelburg

Bijlage bij advies SCW (1)

Bijlage bij advies SCW (2)

DISCLAIMER & VERANTWOORDING

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Afbeeldingen (behalve foto's en het SCW logo) op deze website zijn afkomstig van vecteezy.com