Uit de nieuwsbrief van gemeente Veere:
Orionis is overal! En het is jammer dat we dat niet altijd beseffen. Want als we gaan tanken: de Orionis-medewerkers hebben de prijsborden gemaakt. Als we een wandeling door natuurgebied De Manteling maken: de bewegwijzering is door Orionis-medewerkers gemaakt. Als we ons kerstpakket uitpakken dan is de kans groot dat het, u raadt het al, door Orionis-medewerkers van het werkleerbedrijf is ingepakt. In het werkleerbedrijf worden inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt voorbereid op die arbeidsmarkt en wordt een beschermde werkplek geboden aan Walcherse inwoners die dat nodig hebben.
Iedereen doet mee

 

Dat Orionis deel uitmaakt van ons dagelijks leven wisten de wethouders Chris Maas en Adri Roelse al. Maar tijdens het werkbezoek aan het werkleerbedrijf, dat ze afgelopen woensdag aflegden, werden ze zich daar nog eens extra bewust van. Daarnaast viel bij het werkbezoek nog een aantal zaken op. Bijvoorbeeld de zorgvuldigheid waarmee Orionis is omgegaan met het coronavirus. En ook dat de betrokken- en gedrevenheid van de medewerkers van het werkleerbedrijf en de collega’s die hen begeleiden enorm groot is. Er wordt keihard gewerkt. Het credo ‘Iedereen doet mee!’ wordt hier in de praktijk gebracht.
Coronavirus legde Oronis tijdelijk stil

 

Dat het werkleerbedrijf tijdelijk moest sluiten vanwege het coronavirus, sloeg dan ook in als een bom. Het kon echter niet anders: de gezondheid en veiligheid van de medewerkers stonden en staan voorop. Maar na de sluiting heeft het management van Orionis zo snel mogelijk een plan gemaakt om het werkleerbedrijf opnieuw te kunnen opstarten. Allereerst om ervoor te zorgen dat de medewerkers van het werkleerbedrijf weer aan de slag konden. Dat wilden ze zo graag. Omdat ze op die manier hun huis weer uit konden en hun sociale leven weer konden oppakken. Want voor veel van de medewerkers speelt een groot deel van dat leven zich af op de werkvloer.
Werkcontacten belangrijk voor de medewerkers

 

Werk gaat immers om meer dan alleen geld verdienen. Het zorgt ervoor dat mensen een agenda hebben, dat je eigenwaarde groeit en je een bijdrage levert aan de samenleving. Het weer opstarten van het werkleerbedrijf was dan ook een win-win-win-situatie: de medewerkers konden de draad weer oppakken, Orionis kon zijn opdrachtgevers weer bedienen en u, u bent weer verzekerd van goede bewegwijzering in onze mooie Walcherse natuur.

oronis foto nieuwsbrief veere bezoek orionis

 Foto: gemeente Veere